Μελέτη – κατασκευή διώροφης κατοικίας

Κατασκευή

ΕΡΓΟ: Διώροφη κατοικία
ΘΕΣΗ: Ναυαρίνου 11 ,ΟΤ 531Α, Π.Ε Νεάπολης Κιάτου, Δήμος Σικυωνίων.
ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: Στέλιος Αγγελίδης – Αγγελική Χατζηαναστασίου
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ: 16 μήνες

Η κατοικία, βρίσκεται στη Νεάπολη Κιάτου, σε οικόπεδο με βορειοανατολικό προσανατολισμό και θέα στον Κορινθιακό κόλπο.

Η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο έργο, είναι το πρόσωπο του οικοπέδου, το οποίο είναι μόλις 8,18m. Αυτή ήταν και η πρόκληση που έθεσαν οι ιδιοκτήτες στο γραφείο μας, όταν μας ανέθεσαν τον σχεδιασμό της κατοικίας.

Η κατοικία αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα που διατάσσονται κατά μήκος του οικοπέδου, εκμεταλλευόμενα όλο το πλάτος του στην πρόσοψη, αφήνοντάς την εκτεθειμένη προς τη θέα, ενώ στην πίσω πλευρά υποχωρούν για τη δημιουργία ενός πιο ιδιωτικού κήπου.

Το ισόγειο επιφάνειας 100,35m², περιλαμβάνει τον χώρο διημέρευσης, την κουζίνα, ένα λουτρό και ένα υπνοδωμάτιο. Στον ενιαίο χώρο διημέρευσης, βρίσκονται το καθιστικό και η τραπεζαρία. Ο χώρος αυτός εκτονώνεται με ένα μεγάλο συρόμενο άνοιγμα προς τον ακάλυπτο χώρο όπου βρίσκεται κι η πισίνα, έχοντας θέα προς την θάλασσα, από τη μία, ενώ από την άλλη, βλέπει προς τον πίσω ακάλυπτο του οικοπέδου, όπου είναι ο κήπος με το barbeque, δημιουργώντας μια απρόσκοπτη συνέχεια του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο με αποκορύφωση τη θέα.

Ο όροφος επιφάνειας 95,94m², φιλοξενεί τρία υπνοδωμάτια με en-suite λουτρά. Η πρόσβαση στο επίπεδο του ορόφου γίνεται μέσω εσωτερικής σκάλας, η οποία φωτίζεται φυσικά με ανοίγματα που βρίσκονται στην πρόσοψη του ισογείου, αλλά και στην πλάκα οροφής του ορόφου.

Στην κατοικία ενυπάρχει έντονο το στοιχείο του φυσικού ξύλου, ένα υλικό που αγαπούν πολύ ο Στέλιος κι η Αγγελική (ιδιοκτήτες). Επιλέχθηκε η χρήση του “iroko” εξωτερικά, καθώς έχει μια απόχρωση που εναρμονίζεται με τον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας. Εσωτερικά έχει επιλεγεί η παλαιωμένη δρυς για τα δάπεδα και τη σκάλα.

Τη διακόσμηση επιμελήθηκε η ίδια η Αγγελική, με μια αισθητική που ενδυναμώνει τη σύνθεση. Οι εσωτερικές επιφάνειες, καθώς και τα επιλεγμένα έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία έχουν απαλούς χρωματισμούς, επιτρέποντας μια καλύτερη αίσθηση του χώρου και του φυσικού φωτός.

Η κατοικία θα γίνει πλήρως αυτόνομη ενεργειακά, μετά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στο δώμα, ενώ  με τις υψηλών προδιαγραφών μηχανολογικές εγκαταστάσεις, θα έχει αρκετά χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι ιδιοκτήτες μας εμπιστεύτηκαν για τη μελέτη και κατασκευή της κατοικίας τους και τους ευχαριστούμε που μας έδωσαν τη δυνατότητα και την ελευθερία  να αναδείξουμε τις ιδέες μας.